O bănățeancă de etnie germană din Lugoj, Terezia BERGHE, care lucrează în Lauffan de 40 de ani, s-a îndrăgostit de Clisura Dunării!

În 2019 , venea cu un grup de turiști din Lauffan în Clisura de Mehedinți, fiind impresionată de peisajele de pe Ciucaru Mare!

Dorea să cunoască și Clisura de Caraș, așa că a trimis mesaje la toate UAT-urile din Clisură, dar din păcate cei care se bat cu mâna în piept că fac și dreg pentru turismul din Clisura nu au răspuns!

Ultima încercare a fost cu noroc la Asociația Dunărea Moldova Nouă (ADMN) unde a găsit deschiderea necondiționată de colaborare!

Am reușit să facem o echipă împreună cu voluntarii ADMN și am pornit la drum!

Am stabilit traseele turistice de promovare, am mers pe teren cu viitorii ghizi comunitari, voluntarii ADMN, pentru a le putea expune turiștilor frumusețile zonei!

Ne-am bucurat de opțiunea Domniei Sale de a deveni Membru al Asociației!

Am sărbătorit, în premieră în Regiunea de Vest, Ziua Internațională a Ghidului de Turism, în 15-16 februarie 2020, care a fost o mare reușită, impresionând pe invitații și turiștii prezenți la eveniment!

Vom realiza împreună cu Centrul de Informare și Promovare Turistică din Moldova Nouă și Berzasca un program de vizitare a patrimoniului natural și cultural din Clisura Dunării, care se va lansa pe 15 martie 2020 și va continua până pe 30 octombrie 2020!

Promovarea turismului în Clisura Dunării va continua prin aducerea grupurilor organizate de turiști din Germania!

Este un mic pas spre mult așteptata explozie a turismului din colțul de rai și visare a Clisurii Dunării!