Direcții de Acțiune

 

Turism

Mediu

Cultură

Legenda movilei lui Attila

Voluntari

Parteneriate

Promovarea turismului

Activități de agrement și petrecere a timpului liber

  • Activități de agrement nautic: plimbare de agrement cu barca cu motor pe Dunăre, sky nautic, caiac, banana, șalupă rapidă;
  • Joc de paintball; Tiroliana; Tir cu arcul;
  • Cicloturism și montainbike;
  • Călărie și plimbări cu trăsura;
  • Soft-offroad cu jeep-uri; ATV;
  • Drumeții montane; Pescuit sportiv.
Donează!

Donații și sponsorizari:
Cont bancar: RO17BRDE110SV41820601100

Pachete de beneficii pentru Partenerii și Sponsorii Oficiali

Donează!

Donații și sponsorizari:
Cont bancar: RO17BRDE110SV41820601100

Pachete de beneficii pentru Partenerii și Sponsorii Oficiali

Protejarea mediului

Campanii ecologice

  • Curățenia de primăvară 2019;
  • Ziua Internațională a Mediului;
  • Ziua Dunării;
  • Conștientizarea și informarea populației din Clisura Dunării în legătură cu problemele de mediu;
  • Berzasca – comunitate activă în diminuarea cauzelor schimbărilor climatice;
  • Marșul tinerilor voluntari ai ADMN pentru păstrarea mediului înconjurător.
CULTURĂ

Proiecte și evenimente cultural-artistice

  • Participări la la festivalurile ONG FEST, la târguri de turism naționale și internaționale: Târgul Internațional de Turism TIB-ROMEXPO, Târgul Internațional de Turism Delta & Dunărea, Târgul Internațional de Turism Beograd, ITB Berlin etc.
  • Întâlniri anuale festive ale voluntarilor și celebrarea a 10 ani de existență a Asociației
  • Săptămâna mobilității la Moldova Noua  
Donează!

Donații și sponsorizari:
Cont bancar: RO17BRDE110SV41820601100

Pachete de beneficii pentru Partenerii și Sponsorii Oficiali

Donează!

Donații și sponsorizari:
Cont bancar: RO17BRDE110SV41820601100

Pachete de beneficii pentru Partenerii și Sponsorii Oficiali

Promovare

Proiecte de promovare a Clisurii Dunării

  • Promovarea turistică a Orașului Moldova Nouă   

Promovarea turistică a Orașului Moldova Nouă

”Eco Turismul o șansă” – activități de promovare a patru trasee ecoturistice din Moldova Noua și zonele limitrofe orașului

– în valoare de 10.000 euro pe o perioada de 12 luni implementat in parteneriat cu primaria Moldova Noua ,prin care se vor organiza activitati de promovare a patru trasee ecoturistice din Moldova Noua si zonele limitrofe orasului,realizarea unui centru de informare turistic in aer liber pentru atragerea unui numar de opt grupuri de turisti!

Conferința “Oportunități de Dezvoltare Regională prin Transport și Turism”

– redefinirea strategiei de dezvoltare a Clisurii Dunării printr-o strategie integrată cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021

”Ostrovul-oaza de sănătate” – realizarea unor locuri de popas cu dotările necesare și un panou cu harta ostrovului 

– în valoare de 10.000 euro pe o perioada de 3 luni ,in implementare,in parteneriat cu primaria Moldova Noua ,prin care se vor organiza activitati de ecologizare,de realizarea unor trasee turistice,realizarea unor locuri de popas cu dotarile necesare si un panou cu harta ostrovului. 

„Conştientizarea şi informarea populaţiei din Clisura Dunării în legătură cu problemele de mediu”

– în valoare de 363.432 lei pe o perioadă de 2 ani finanţat de Administraţia Fondului de Mediu, perioada 01.08.2011-01.08 2013. Proiectul prevede printre altele, realizarea de sesiuni de informare şi conştientizare a elevilor prin organizarea unor tabere de ecologizare,educaţie pentru o natura curată, sesiuni care sunt deja în derulare.

„Contribuţii la refacerea habitatului în zona Coronini Moldova Nouă” 

– în valoare de 5 000 euro pe o perioadă de 3 luni finanţat de Fundaţia Alexandrion, perioada: 01.03.2011-01.09.2011(şase luni), prin care s-a reuşit convingerea primăriei de a nu mai amenaja haldele de steril pentru agrement (sterilul este toxic si radioactiv), precum şi montarea unor panouri de interzicere pentru folosirea ca locaţie de agrement (plajă).De asemenea s-a reuşit convingerea Intreprinderii miniere Moldova Nouă să reabiliteze instalaţia de umectare a haldelor de steril în vederea reduceri poluării zonei cu praf de steril.

„Berzasca – comunitate activă în diminuarea cauzelor schimbărilor climatice” 

– în valoare de 71 000 USD pe o perioada de 18 luni finanţat de Fondul Global de Mediu (GEF SGP), perioada: 01.01.2010-01.07.2011 (18 luni) prin care au fost finanţate o serie de seminarii de conştientizare a autorităţilor locale şi a populaţiei cu privire la deşeurile aruncate necontrolat precum şi reducerea poluării prin folosirea panourilor solare; au fost organizate acţiuni de ecologizarea a malului Dunării în comuna Berzasca (culegere de peturi, deşeuri etc). Rezultate obţinute: după ecologizarea zonei din Berzasca autorităţile publice au amenajat un loc de popas pentru turişti. Peste 20 de proprietari, persoane fizice şi-au montat panouri solare în urma participării la seminariile organizate, susţinute de specialişti şi profesori în domeniu.

Grupuri de Acțiune Locală 

Din anul 2010 Asociaţia Dunărea Moldova Nouă este membru fondator al Asociaţiei GAL Clisura Dunării împreună cu şapte primării (Berzasca, Coronini, Gîrnic, Sicheviţa, Eşelniţa, Dubova, Sviniţa), Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier zece ONG-uri (Asociaţia Dunarea Moldova Nouă, Asociaţia de turism si agrement Cazanele Dunării Dubova, Asociatia speologica exploarari, Asociatia partener pentru dezvoltare Sviniţa, Asociaţia Comunităţii Eşelniţa Cazanele Dunării, Asociaţia Caraş Aventure, Asociaţia crescătorilor de taurine Caraş Severin, ARCS Turnu Severin, AS Bike Attak Resita, Uniunea democratică a slovacilor si cehilor filiala Moldova Nouă) şi şase firme (SC Relumat RO SRL Moldova Nouă, Pensiunea Gernik 100/Agrotur Danubius, SC Romcasa Prod SRL, SC HKFSoluţions Resiţa, Perform Consulting Center Mehedinţi, II Palade P Ricuta Dubova) în arealul Moldova Nouă – Orşova.

De asemenea asociaţia are expertiză în ceea ce priveşte tematica ariilor protejate şi derulează activităţi în parteneriat cu administraţia ariei protejate Parcul Natural „Porţile de Fier” in cadrul căruia este situata zona Crisura Dunării. Totodată asociaţia are încheiate parteneriate cu şcolile din Moldova Nouă şi cu autorităţile locale.

Alte activități   

Asociația Dunărea Moldova Nouă a organizat o Tabără de pictură internațională cu scopul promovării frumuseților din Clisura Dunării. Timp de trei zile, artiştii au vizitat localităţile Sfânta Elena, Divici, Baziaş, Gârnic, Sicheviţa, au făcut plimbări în Balta Nerei, Valea Mare, pe insula Ostrov şi pe faleza Dunării, au văzut mănăstirile din zonă şi Muzeul Etnografic Ceh din Şopotu Nou, au asistat la măcinarea porumbului într-o veche moară de apă, s-au delectat cu faimoasa ciorbă de peşte, o specialitate gastronomică în clisură, iar restul zilelor le-au dedicat picturii.

Participarea la targuri de turism nationale si internationale:

  • în perioada 2009-2013 – Festivalurile ONGFEST organizate de FDSC
  • martie 2011 – Targul International de Turism TIB-ROMEXPO-martie
  • iunie 2012 – Targul International de Turism Delta&Dunarea ROMEXPO
  • martie 2014 – ITB Berlin
  • 2013 – ADMN organizeaza pentru prima data Ziua Mediului la Moldova Noua
  • 2014 – ADMN organizeaza Ziua Dunarii la Moldova Noua
  • februarie 2015 – Targul International de Turism Beograd 
  • februarie 2019 – Targul de Turism al României

EVENIMENTE

Zilele Orașului Moldova Nouă

Suntem prezenți de zilele orașului Moldova Nouă cu o expoziție deosebită de pictură dar și suveniruri care să vă amintească că ați trecut și prin Moldova Nouă! Vă așteptăm cu căldura specifică climatului submediteranian al Clisurii Dunării!

Ziua Banatului sărbătorită de Asociația Dunărea Moldova Nouă

Ziua Banatului organizată de Asociația Dunărea Moldova Nouă la centrul de afaceri din Moldova Nouă a fost un moment deosebit ! Musafirii, invitații au fost întâmpinați cu ospitalitatea bănățeană prin cântecele lui Petru Cârja care a cântat și încântat prin programul...

Ziua Internațională a Dunării 2022

Marcarea Zilei Internaţionale a Dunării a fost instituită după semnarea, în 1994, a Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea de către Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR). Documentul, semnat...
Campanii de ecologizare

Implică-te!

Ziua Mondială a Zonelor Umede 2021

De Ziua Mondială a Zonelor Umede din 2 februarie 2021, o sărbătoare a biodiversității din zona Baziaș-Porțile de Fier, declarate zone avifaunistice Balta Nera, Calinovăț, Ostrov Moldova Veche, Asociația ”Dunărea” Moldova Nouă – împreună cu PNPF, cu sprijinul APM Caraș Severin, Garda de Mediu Caraș Severin – organizează o acțiune de ecologizare a plajei din zona Balta Nera!

Așteptăm pe toți voluntarii pasionați, îndrăgostiți de frumusețile naturale ale Clisurii Dunării din Caraș Severin, în data de 2 februarie 2021, ora 8:00, în zona avifaunistică Balta Nera să ajutam la revitalizarea naturii afectată de nepăsarea omului!

Curățenia de primăvară 2019

30 martie 2019 – ultimă zi în campania curățenie de primăvară, o zi cu soare în inimă și suflet pentru implicarea voluntarilor ADMN!

Centrul de informare turistic in aer liber este singura locație unde turiștii se pot informa în afara programului de funcționare al CNPIT MN. Menținerea lui în viața este obligația celor care iubesc Clisura cu frumusețile ei și au cu ce se mândri în fața turiștilor!

Programe turistice

Traseul turistic

Balta Nera – Ostrov Moldova Veche

Este un traseu cu grad mediu de dificultate. Necesită o pregătire fizică deosebită, deoarece este un traseu lung.

Traseul turistic

Valea Morilor de Apă

Este un traseu cu grad mediu de dificultate. În zona calcaroasă, relieful este alcătuit din culmi largi, ramificate și platouri carstice. 

Puncte de peisagistica și
de interes turistic

  • Situl arheologic VILLA RUSTICA
  • Schitul „IZVORUL TĂMĂDUIRII”
  • Muzeul sătesc GORNEA

 

obiective turistice ÎN CLISURA DUNĂRII

  • Ostrovul Moldova Veche
  • Cetatea Sf. Ladislau
  • Grota Haiducească
  • Peștera Gaura cu Muscă
  • Grota Turcească – Gârnic

Obiective turistice în CLISURA DUNĂRII

  • Cetatea Drencova Berzasca
  • Mănăstirea Sf Sava din Baziaș
  • Muzeul etnografic din Gârnic
  • Expoziția ”Baziașul de altă dată” la Baziaș   

PROGRAME TURISTICE

Trei zile superbe în Banatul de Clisură

 

Ziua 1

Program de vizitare:

Primirea într-un ambient festiv a turiștilor

  • Zlatița: vizitarea Mănăstirii Zlatița
  • Baziaș: vizitarea Mănăstirii Sf. Sava, a muzeului (expoziției de fotografie) ”Baziașul de altădată” și a rezervației avifaunistică Balta Nera-Dunărea (Salcia albă, egreta mică, cormoranul mic, stârcul cenușiu) cu fauna și flora zonei umede
  • Insula Calinovăţ: rezervaţie naturală avifaunistică
  • Prezentarea şi vizitarea rezervaţiei Rîpa cu lăstuni 
  • Vizitarea Centrului Cultural Sârb Belobresca
  • Vizitarea ariei de protecţie specială avifaunistică Divici Pojejena
  • Vizitarea Centrului de informare turistică și a portului din Pojejena
  • Masă festivă cu produse pescărești specifice zonei (Ciorba de pește, saramura de șalău) la Pensiunea Alexandra din Divici (dotată cu piscină)
  • Plimbări cu șalupa pe Dunăre!

Ziua 2

Program de vizitare:

  • Rezervația avifaunistică Insula Ostrovul Moldova Veche – trasee turistice
  • Croazieră pe Dunăre la Baba Kaia, Cetatea Sf. Ladislau, Castelul Golumbat
  • Concursul de ciorbă de pește ”Ceaunul de Aur” din Moldova Veche
  • Vizitarea Gării Fluviale Moldova Veche
  • Vizitarea Cetății Sf. Ladislau, sec. al XIII-lea și a Peșterii ”Gaura cu Muscă”
  • Cazare la Pensiunea Baba Caia, cu meniu de produse specifice locale

 

Ziua 3

Program de vizitare pe traseul: Moldova Nouă – Padina Matei – Gârnic 

Obiective naturale: Peștera Grota Haiducească; Cascadele de pe râul Moldovița; muzeul etnografic ceh din satul Gârnic; Complexul de mori de pe Valea Gramensca; Rezervația naturală Valea Mare.
Sichevița: muzeul sătesc Gornea, sit-ul arheologic Vila Rustica
Vizitarea  Schitului „Izvorul Tămăduirii”
Vizitarea morilor de apă cu „ciutură” – un număr de 9 mori dispuse ca o salbă pe Pâraul Cameniţa si Cetatea Derancova
Vizitarea Complexului Lacustric Egreta din Berzasca cu plimbări de agrement pe Dunăre
Masă festivă la Pensiunea Ecaterina cu specific local din Berzasca

Noutăți

Zilele Orașului Moldova Nouă

Zilele Orașului Moldova Nouă

Suntem prezenți de zilele orașului Moldova Nouă cu o expoziție deosebită de pictură dar și suveniruri care să vă amintească că ați trecut și prin Moldova Nouă! Vă așteptăm cu căldura specifică climatului submediteranian al Clisurii Dunării!

Târgul Internațional de Turism 2022

Târgul Internațional de Turism 2022

Ambasadorul României la Târgul Internațional de Turism Plzeň Cehia 2017, Asociatia Dunarea Moldova Noua va participa în 2022 la promovarea Clisurii Dunării din Caraș Severin în perioada 15-17 septembrie 2022! Revenim dupa 5 ani la acest târg internațional de turism cu...

Ziua Banatului sărbătorită de Asociația Dunărea Moldova Nouă

Ziua Banatului sărbătorită de Asociația Dunărea Moldova Nouă

Ziua Banatului organizată de Asociația Dunărea Moldova Nouă la centrul de afaceri din Moldova Nouă a fost un moment deosebit ! Musafirii, invitații au fost întâmpinați cu ospitalitatea bănățeană prin cântecele lui Petru Cârja care a cântat și încântat prin programul...

Ce mai aștepți?

Contactează-ne!

Contacte

Adresa: Strada Mihai Viteazu Nr. 36/A, Localitatea Moldova Nouă, Jud. Caraş Severin, Cod: 325550

Telefon: 0752387568; e-mail: asociatiadunareamoldovanoua@yahoo.com