Tabăra de creație artistică și documentare “Clisura Dunării” este o inițiativă a Asociației “DUNĂREA MOLDOVA NOUĂ” cu sediul in localitatea Moldova Nouă, Str. Mihai Viteazul Nr. 36/A, Jud. Caraș Severin, având nr. CRT 4648 și nr. de înregistrare național 15843/A/2008, fiind reprezentată de Dl. Corneliu Martin in calitate de președinte. Asociația a fost înființată cu scopul de a sprijinii dezvoltarea durabilă a zonei Clisura Dunării puternic afectată de activitățile de minerit. Proiectul a fost susținut de către Primăria Moldova Nouă și s-a desfășurat in intervalul 24-30 iunie 2019 la Pensiunea Baba Caia.

Proiectul Tabăra de creație artistică şi documentare “Clisura Dunării” reprezintă un context-resursă dedicat necesităților actuale ale artistului și ale publicului pentru a stabili un dialog direct și formator prin intermediul expoziției, cercetării și promovării. Tabăra de creație a avut ca invitați 10 artiști plastici profesioniști din mai multe țări europene care au lucrat în diferite tehnici, acrilic, ulei, sau tehnici mixte și au încercat să surprindă atmosfera și motivele locului.

Artiștii invitați de către curatorul taberei, Costin Brăteanu au fost:

Vasile Pintea,
Sorin Nicodim,
Matyás Laszló,
Duska,
Aron Kravits,
Dragoljub Firulović,
Lina Morkunaite- Vikeliene,
Ewa Miazek
Lena Khvicia.

Vernisajul va avea loc in data de 26 septembrie, ora 17:00 la Galeria Primăriei Timișoara și in data de 17 octombrie 2019 la Galeria Agora a UAP din Reșița.

Vă așteptăm cu drag la vernisaj!

(ADMN)