Tabăra de Creație Artistică și Documentare ”Clisura Dunării” este o inițiativă a Asociației „Dunărea Moldova Nouă”, care a fost susținută de către Primăria Moldova Nouă și s-a desfăşurat în intervalul 24-30 iunie 2019 la o pensiune din comuna cărășeană Pescari (Coronini).

Proiectul reprezintă un context-resursă dedicat necesităților actuale ale artistului și ale publicului pentru a stabili un dialog direct și formator prin intermediul expoziției, cercetării și promovării.

În această tabără au fost invitați 10 artiști plastici profesionişti din mai multe țări care au lucrat în diferite tehnici, acrilic, ulei, sau tehnici mixte, prin care au încercat să surprindă atmosfera și motivele locului. Artiştii invitați, de către curatorul taberei, Costin Brăteanu, au fost: Vasile Pintea, Sorin Nicodim, Mátyás László, Duška, Aron Kravits, Dragoljub Firulović, Lina Morkūnaitė -Vikeliene, Ewa Miazek, Lena Khvicia.

Pentru ca publicul iubitor de artă să poată admira lucrările realizate în Tabăra de Creație Artistică și Documentare „Clisura Dunării”, acestea au fost expuse. în data de 26 septembrie 2019, în Galeria Primăriei Municipiului Timișoara, într-o expoziție.

În luna octombrie, în data de 17 octombrie 2019, expoziția va fi deschisă la Reșița, în spațiul galeriei Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Reșița, „Agora”.

(ziarultimisoara.ro)