“Cu apele curate” este un program susținut de Lidl România, ce contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte.

Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea design-ului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu.

Programul se desfășoară în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publica (CeRe), Bloc0 și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

Programul de granturi ”Cu apele curate” are scopul de a susține proiecte din domeniul mediului care răspund obiectivului general de reducere a poluării cu plastic a apelor Dunării și a afluenților Dunării.

Proiectele vor putea fi implementate în intervalul mai 2021 – mai 2022. În funcție de specificul proiectului, perioada de implementare poate fi de cel puțin 6 luni și maximum 12 luni.

Programul se adresează coalițiilor formate din cel puțin trei organizații non-guvernamentale cu experiență în implementarea de proiecte în domeniul menționat mai sus, precum și liderilor comunitari, grupurilor comunitare, asociațiilor de proprietari și unităților de învățământ, din România.

Sunt încurajate parteneriatele cu alte organizații care contribuie la realizarea obiectivelor din programul grantului.

(Comunicat de presă – http://grantwizard.ro/communitygrant/index.php)