După ce, timp de două zile, o echipă din cadrul Primăriei Moldova Nouă, împreună cu câțiva cetățeni au participat la ecologizarea râului Boșneag, în urma acțiunii rezultând 41 de saci cu peturi, weekendul acesta, campaniei „Curățenie de primăvară” i se vor alătura voluntarii Asociației „Dunărea” Moldova Nouă. Zona-țintă supusă procesului de ecologizare este Faleza Dunării.

Campania „Curățenie de primăvară”, derulată în perioada 11-31 martie, i-a reunit, la aceeași masă, pe reprezentanții mai multor instituții publice, private, precum și reprezentanți ai unor ONG-uri chiar în prima zi a acestei acțiuni, scopul principal fiind, evident, un oraș curat.

Prezent la discuția inițiată de primarul Adrian Torma, președintele Asociației „Dunărea” Moldova Nouă a răspuns pozitiv acțiunii inițiate de administrația de la malul Dunării, urmând ca, în acest weekend (sâmbătă, 16 martie) echipa de voluntari a organizației non-profit să se ocupe de ecologizarea falezei Dunării.

Cu mai multe detalii despre ce urmează să se-ntâmple sâmbătă, în parcul de la Dunăre, detaliază, pentru expressdenanat.ro, Corneliu Martin, președintele ONG-ului de la Moldova Nouă: „În fiecare an, în luna martie, eu, împreună cu voluntarii asociației, avem o întâlnire numită Sărbătoarea Primăverii. Dat fiind faptul că acțiunea noastră coincide cu această campanie de ecologizare, sâmbătă, începând cu ora 13.00, voi fi împreună cu tinerii în parcul de la Dunăre, ecologizând atât zona în care se află Punctul de Informare Turistică, cât și zona Falezei Dunării. Evident, la final, ca-n fiecare an, voi sărbători primăvara, invitându-i pe tineri la un suc, la o pizza și astfel vom împăca și capra, și varza!”.

UPDATE, sâmbătă, ora 10.00

Participarea voluntarilor Asociației „Dunărea” Moldova Nouă la campania „Curățenie de primăvară” se amână pentru data de 30 martie, ora 13! Unul din motivele amânării îl reprezintă condițiile meteo nefavorabile, întrucât, în cadrul procesului de ecologizare a Falezei Dunării, intră și lăcuirea panourilor cu obiectivele turistice din zona punctului de informare turistică, uscarea panourilor fiind imposibilă în condiții de ploaie. Pe de altă parte, președintele ONG-ului de la Moldova Nouă, Corneliu Martin, mai subliniază: „În această perioadă, elevii trebuie să aibă mintea limpede pentru simulările de bacalaureat, de aceea e mai indicat să amânăm această acțiune spre sfârșitul lunii”.

Sursa: https://expressdebanat.ro/asociatia-dunarea-moldova-noua-se-alatura-campaniei-curatenie-de-primavara/