Șansa alocărilor financiare UE pentru România
– oportunitate unică în scopul atingerii obiectivelor rezilienței post-pandemie
~ Comunicat de presă ~

Cu ocazia așteptatei avizări, de către Comisia Europeană, a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care prevede finanțarea unor profunde reforme, atât în sectorul public, cât și în mediul privat, în scopul reducerii efectelor crizei sanitare, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat în parteneriat cu Academia Română (2012), vă invită să fiți parte a evenimentului de lansare a primului curs online de tip post-universitar Expert UE în implementarea proiectelor specifice Planului de Redresare și Reziliență. Focus: România.

Aceasta va avea loc în cadrul Mesei Rotunde “REZILIENȚA și SOCIETATEA CIVILĂ”, organizată cu amabilul sprijin al Secretariatul Executiv al Consiliului Consultativ SUERD – MAE, coordonat de USH Pro Business, în parteneriat cu Fundația EUROLINK-Casa Europei, în cooperare cu Centrul Européen Robert Schuman din Scy-Chazelles (Franța) și cu sprijinul financiar al programului european „Europa pentru cetățeni”, în data de joi, 20 Mai 2021, între orele 10.30 – 13.30.

Tema-cheie a implementării rezilienței, atât la nivel național și organizațional, cât și la acela al atingerii echilibrului personal, constituie una dintre prioritățile majore ale refacerii societății și economiei în urma consecințelor pandemiei și privind reorientarea întregii Românii în funcție de alocările financiare prin fonduri nerambursabile și credite cu dobândă subvenționată furnizate de UE, BEI și partenerii acestora.

Evenimentul se focalizează pe contribuția pe care societatea civilă, inclusiv mediul de business îl pot aduce la nivel național în atingerea țintelor Planului European de Redresare și Reziliență, precum și a Pactului Ecologic UE, în așa fel încât reformele prevăzute să se soldeze cu succesul scontat de către organizațiile beneficiare și un public cât mai larg.

Grupul-țintă este format în principal din experți, consultanți și manageri, aleși locali și personalul specializat, iar printre invitați se numără reprezentanți ai ministerelor de resort, Academia Română, alte agenții, autorități și entități publice cu rol în transpunerea PNRR, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai sectorului ONG.

La finalul evenimentului, se are în vedere formularea unui Apel comun ”Planul Românesc de Reziliență, inclusiv din perspectiva apartenenței României la SUERD, prin solicitarea către autorități a prezentării și explicitării unei Foi de Parcurs cu argumente, calendar și responsabilități concrete referitoare la îndeplinirea exigențelor și obligațiilor asumate de Statul Român și conforme așteptărilor societății civile din România.

Evenimentul se va desfășura în data de 20 Mai 2021, ora 10.30, în format hibrid astfel:
• în sistem tele-conferință, prin aplicația GoToMeeting, accesând linkul https://global.gotomeeting.com/join/219753477 .
• prin participare fizică la eveniment, la sediul Rectoratului Universității Spiru Haret (Str. Ion Ghica nr 13, et. 2), în baza primirii confirmării din partea organizatorilor.

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, Agenția Națională de Presă RADOR, Radio7, Juridice.ro.
Parteneri Media: CaleaEuropeana.ro, PRwave.ro, Comunicații Mobile, 24PHarte.ro, „Danubius in Folio”, Buletin Dunărean.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați siteul http://ciosuerd.houseofeurope.ro/rezilienta-si-societatea-civila sau să ne scrieți la adresa de e-mail ciosuerd@gmail.com.

Pentru conformitate,
Fundația EUROLINK-Casa Europei